3464

Η κατασκευή που έπρεπε να σχεδιάσουμε είναι ένα καθιστικό, τραπέζι και ένα στέγαστρο για εξωτερικό δημόσιο χώρο. Ο χώρος που έπρεπε να επεξεργαστούμε έχει διαστάσεις 3×3 και μέγιστο ύψος 2.60. Τα υλικά που έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε είναι φιλικά προς το περιβάλλον και να έχουν αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες και πιο ειδικά για την χώρα μας έπρεπε να λάβουμε υπόψη τον έντονο ήλιο αλλά φυσικά και την βροχή. Επιπλέον έπρεπε να λάβουμε υπόψη ότι η κατασκευή έπρεπε να μεταβάλλεται και να αποθηκεύεται εύκολα και τέλος ότι δυνητικά η πρότασή μας γίνεται αντικείμενο βιομηχανικής παραγωγής. Έτσι σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε την πρότασή μας.

Το ύφος  που θέλαμε να δώσουμε στην κατασκευή μας είναι minimal με απλές καθαρές γραμμές. Δώσαμε έμφαση στην κατασκευή του στεγάστρου, καθώς θέλαμε  ένα παιχνίδισμα με τους ορθοστάτες όπου τους έχουμε δώσει μια ελαφριά κλίση. Οι ορθοστάτες μας είναι ξύλινοι και στηρίζουν μια ελαφριά κατασκευή που αποτελείται από τρία κομμάτια(1×2.80) από κόντρα πλακέ θαλάσσης. Οι ορθοστάτες συγκρατούνται από δυο λάμες πάνω στις οποίες βιδώνονται με γωνιές(L) τα κομμάτια της οροφής. Τα δύο ακριανά κομμάτια της οροφής έχουν μια μικρή κλίση ώστε να εισέρχεται το φως και από πάνω σε ένα βαθμό χωρίς όμως αυτή η κλίση να δημιουργεί πρόβλημα με την απορροή των νερών όταν βρέχει.

Στην συνέχεια κατεβαίνοντας προς τα κάτω το τραπέζι της κατασκευής μας βρίσκεται στο κέντρο και είναι σπασμένο σε δυο επίπεδα ώστε το χαμηλό επίπεδο να κάνει τον χώρο πολυχρηστικό και να προκαλεί ένα ενδιαφέρον σχηματικά. Τα καθίσματά μας είναι πολύ απλά και θυμίζουν το κλασσικό παγκάκι, όμως έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο στήριξης που τους προσδίδει μια αίσθηση αιώρησης και τονίζει την ελαφριά κατασκευή τους. Οι επιφάνειες του καθίσματος και της πλάτης δεν αποτελούνται από ενιαία κομμάτια αλλά από κομμάτια ξύλου(κόντρα πλακέ θαλάσσης), τα όποια επιτρέπουν να φανεί ο ιδιαίτερος σκελετός του καθίσματος.

Τέλος, η βάση της πρότασής μας αποτελείται από κομμάτια στρατζαριστού 100 χιλιοστών τα οποία δημιουργούν ένα σκελετό πάνω στον οποίο καρφώνονται τα κομμάτια του κόντρα πλακέ θαλάσσης, που χρησιμοποιούμε για το δάπεδο, όπως επίσης και οι κατάλληλα διαμορφωμένες λάμες που στηρίζουν τα καθίσματα και το τραπέζι. Κάτω στηρίζονται επίσης οι ορθοστάτες με μεταλλικά στοιχεία, τα οποία μοιάζουν με θήκες και βιδώνονται στην βάση.

Στοιχεία Συμμετοχής

ΣΟΦΙΑ ΚΑΜΠΙΩΤΗ  / ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΛΥΒΟΥ

ΚΩΔ: 3464

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ