3446

Με βάση τις προδιαγραφές που μας δόθηκαν  για τον διαγωνισμό έπρεπε να κατασκευάσουμε ένα σύστημα το οποίο να αποτελείται από ένα τραπέζι με κάθισμα και ένα σκίαστρο τα οποία να είναι συναρμολογούμενα για να αποθηκεύονται εύκολα, και κυρίως άνετα. Μετά από έρευνα που έγινε σε διάσημες καρέκλες και άλλα παρόμοια συστήματα κατασκευάστηκε ένα πτυσσόμενο σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται  για εξωτερικούς χώρους κυρίως εμπορικούς π.χ. καφετέριες όπως επίσης και για εξωτερικούς χώρους σπιτιών για την άνεση των καθούμενων  και την εύκολη συναρμολόγηση του για το στήσιμο του.  Είναι άνετο σπάνε και ενώνονται τα κομμάτια του εύκολα με  ασφάλεια και σε ελάχιστο χρόνο ο όγκος γίνεται μικρότερος και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποθηκεύεται εύκολα και να εξοικονομεί αρκετό χώρο. Επίσης είναι παρασκευάσιμο και μπορεί να αναπαραχθεί πολλές φορές για να βγει στην παραγωγή για το εμπόριο.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι κυρίως δύο. Επιλέχθηκε σαν υλικό το σίδερο το οποίο είναι σκληρό και με μεγάλη αντοχή από το οποίο αποτελείται κυρίως όλη η κατασκευή. Σε σημεία που γίνονται κάποιες συνδέσεις έχει χρησιμοποιηθεί λάμα και κάποια συστήματα στήριξης από την εταιρία HAFELE τα οποία βοηθούν για την συναρμολόγηση τους. Το σκίαστρο αποτελείται από καραβόπανο σε ανοιχτό χρώμα μπεζ το οποίο είναι σκληρό πανί και αντέχει στον ήλιο όμως  ταυτόχρονα δίνει αρκετή σκιά στο γύρω χώρο. Είναι ένα ύφασμα το οποίο εφαρμόζεται συχνά για τέτοιου είδους κατασκευές λόγω της μεγάλης αντοχής του.

Το σύστημα αποτελείται από τρία κομμάτια και ο τρόπος κατασκευής του συστήματος αυτού είναι ως εξής: Οι καρέκλες αποτελούνται από δύο  κομμάτια. Το πρώτο είναι ο σκελετός ο οποίος λειτουργεί σαν μια φυσαρμόνικα και το δεύτερο είναι το κάθισμα που έρχεται και  «κάθεται» πάνω στο σκελετό έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί και να  δημιουργηθεί ένα κομμάτι. Το τραπέζι το οποίο έχει τρία κομμάτια, τα πόδια που ενώνονται κάθετα με την οριζόντια πλάκα με μηχανισμό κάτω από το τραπέζι  ο οποίος επιτρέπει αυτό να κλείνει και να ανοίγει με ευκολία. Τέλος το σκίαστρο που οι κύριοι άξονες του οι οποίοι είναι στρογγυλοί  και στηρίζουν το καραβόπανο , περνούν μέσα από το τραπέζι και καταλήγουν στο έδαφος  για να σταθεροποιούνται καλύτερα και επίσης στα πάνω άκρα τους έχει γαζωθεί με κρίκους το καραβόπανο για να τεντώσει, με ιδική κατασκευή λόγω του να μην  υπάρξει κίνδυνος να πέσει. Είναι ένα σύστημα το οποίο εξυπηρετεί λόγω του ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ξεχωριστά τα κομμάτια αυτά και να συνδυαστούν με άλλα καθιστικά αντικείμενα ή και μόνα τους το καθένα από αυτά. Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι είναι ευρύχωρο και ανοιχτό και κλειστό εύκολο στην αναπαραγωγή του διότι δεν συνδέονται μεταξύ τους πολλά υλικά και για αυτό το λόγο είναι οικονομικό, αποθηκεύεται εύκολα είναι άνετο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάθεσαι σε αυτό για πολλή ώρα. Ακόμη μπορούν να επενδυθούν οι καρέκλες με κάποιο ύφασμα για  να δώσει άλλο τόνο και άλλη αίσθηση, αυτό πάντα είναι στην επιλογή του ιδιοκτήτη του συστήματος αυτού παρόλα αυτά είναι μια δεύτερη πρόταση για την κατασκευή αυτή.

Στοιχεία Συμμετοχής

Αργυρώ – Αγγελική Νικολάου

ΚΩΔ. 3446

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: ΣΧΟΛΗ ΒΑΚΑΛΟ