3413

Το all in a box είναι μια πρωτότυπη κατασκευή , που θέλει να προσφέρει πολλαπλούς τρόπους χρήσεις ανάλογα με τη διάθεση και την ανάγκη που θέλει να εκπληρώσει ο χρήστης .Οι  διαφορετικοί τρόποι που προσφέρει για να κάτσει  σ’ αυτό όπως και η δυνατότητα τοποθέτησης  αντικειμένων .Η πολυχρηστικότητα της συγκεκριμένης κατασκευής εγγυάται ότι μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε δημόσιο χώρο όπως μια παιδική χαρά είτε σε ιδιωτικό χώρο όπως στο κήπο μιας κατοικίας.

Η κατασκευή αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη .Το πρώτο μέρος αποτελείται από το βασικό κορμό μαζί με τα κουτιά που έρχονται και ”κουμπώνουν” σ’ αυτό και το δεύτερο μέρος το οποίο είναι το σκίαστρο.

Το πρώτο μέρος είναι κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ θαλάσσης 4mm , το οποίο επιλέχθηκε λόγω της μεγάλης του αντοχής είναι σχεδόν άκαμπτο  και στην ανθεκτικότητα του στις περιβαλλοντικές συνθήκες . Για αισθητικούς λόγους τα μεταβλητά μέρη επενδύθηκαν με φορμάικα 2mm σε 3 χρωματικές επιλογές των βασικών χρωμάτων (κόκκινο , κίτρινο , μπλε ).Το δεύτερο μέρος ,το σκίαστρο , είναι μια γαλβανισμένη σιδηροκατασκευή .Επιλέχτηκε η συγκεκριμένη μέθοδος για  να προστατεύεται η κατασκευή από την οξείδωση .Επίσης το σκίαστρο αποτελείται από καραβόπανο το όποιο προστατεύει από την έκθεση στον ήλιο. Τέλος έχουν τοποθετηθεί ροδάκια στη βάση του βασικού κορμού ώστε να προστατεύεται από το νερό και να είναι εύκολη η μετακίνηση και η αποθήκευση του. Τα υλικά επιλέχτηκαν με κριτήριο να είναι προσβάσιμα , φιλικά προς το περιβάλλον και ανθεκτικά.

Το all in a box είναι σχεδιασμένο ώστε να κατασκευάζεται εύκολα χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες. Τα μεταβλητά μέρη με άπλες κινήσεις μπορούν να ”κουμπώσουν” στο βασικό κορμό μέσω ενός μεταλλικού συνδέσμου που ενώνει τα δύο μέρη . Επίσης το σκίαστρο τοποθετείται σε μια βάση που περικλείεται μέσα στο κορμό .Η καινοτομία που προσφέρει είναι ότι όλα τα μικρότερα σε μέγεθος  μέρη καθώς και το σκίαστρο  μπορούν να αποθηκευτούν στο βασικό κορμό ο οποίος ανοίγει και μπορεί να τα δεχτεί όλα μέσα στον ελεύθερο χώρο του . Έτσι δύνεται η δυνατότητα όλη  η κατασκευή να μετακινείται και να αποθηκεύεται εύκολα . Ο  χώρος αυτός του βασικού κορμού δίνει μια επιπλέον δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ως extra αποθηκευτικός χώρος όταν το all in a box είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Τα μεταβλητά μέρη μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ως καθίσματα ανεξάρτητα με την υπόλοιπη κατασκευή.

Το all in a box είναι μια πολυμορφική κατασκευή ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη . Μια  οικονομική λύση λόγω των υλικών του και μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί  .Μπορεί να προσφέρει μια ευχάριστη στάση και προσελκύσει μέσω τις ιδιαίτερης μορφής του. Μια λύση που μπορεί να ομορφύνει ένα δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

Στοιχεία Συμμετοχής

ΘΑΛΕΙΑ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΥ / ΜΗΝΑ ΛΕΜΟΝΗ

ΚΩΔ : 3413

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ : ΒΑΚΑΛΟ ART & DESIGN