3468

Για την δημιουργία αυτής της κατασκευής εμπνεύστηκα από τον κύβο του Rubik.O κύβος αυτός εφευρέθηκε από τον Erno Rubik-Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής-το 1974.Ειναι το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία, έχουν πουληθεί παγκοσμίως πάνω από 300.000.000 κύβους.

Διάλεξα αυτήν την κεντρική ιδέα, διότι μέσα από ένα συμβατό και σταθερό σχήμα, όπως είναι ο κύβος  πηγάζει ένας «χορός» από χρώματα, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από 2 κεντρικούς άξονες, ερμηνεύοντας το στο μυαλό μου σαν μια ξεκούραστη αλλά ευφάνταστη δραστηριότητα. Αυτό λοιπόν, το συναίσθημα θα ήθελα να περάσω στον επισκέπτη του στεγάστρου μου.

Άρχισα την μελέτη μου επιλέγοντας τα ορθοκανονικα σχήματα του κύβου , τα οποία πέρασα μέσα στα σχέδια μου δημιουργώντας από αυτά τα καθίσματα, το τραπέζι και το σύστημα σκίασης. Όσων αφορά τα καθίσματα υπάρχει μια ευχάριστη εναλλαγή, διότι επιλέγει ο ίδιος ο επισκέπτης το ύψος στο οποίο θέλει να καθίσει, χρησιμοποιώντας σαν τραπέζι εκτός του κεντρικού τα διάφορα επίπεδα.
Ο σκελετός της κατασκευής είναι από στρατζαριστή λαμαρίνα, ενώ όλο το υπόλοιπο καλύπτεται από κόντρα πλακέ θαλάσσης, ένα υλικό φιλικό με το περιβάλλον, ιδιαίτερα ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες κ στη θερμοκρασία. Κι επίσης φιλικό με τον άνθρωπο, δύσκολα μπορεί να τραυματιστεί ένα μικρό παιδί.

Τέλος, διαχειρίστηκα τα 6 διαφορετικά χρώματα που περιβάλλουν τον κύβο του Rubik, σε κάποιες πιο εναλλακτικές χρωματικές βαθμίδες, διατηρώντας τα 5 πιο έντονα από αυτά στην εξωτερική πλευρά του στεγάστρου, ενώ το 6ο (ανοιχτό γκρι)στην εσωτερική, θέλοντας έτσι να εξασφαλίσω ένα ήρεμο και ουδέτερο περιβάλλον, αποφεύγοντας την ζάλη των πολλών και διαφορετικών χρωμάτων όταν υπάρχει ανάγκη για ξεκούραση.

Στοιχεία Συμμετοχής

Ιωάννα Εγγλέζου

ΚΩΔ. 3468

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ