3458

Τα πάρκα και το πράσινο είναι σημαντικά για την εποχή και την κατάσταση που ζούμε. Καθώς παντού υπάρχει τσιμέντο (πολυκατοικίες, μαγαζιά, σταθμοί) και καυσαέριο (εργοστάσια, αυτοκίνητα, μηχανές), τα πάρκα είναι ένας χώρος χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς που μας βοηθάει να ξεχαστούμε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Γι’ αυτό τον λόγο, η κατασκευή μου έχει ως στόχο να εντάξει και εμάς τους ίδιους στο χώρο του πάρκου. Αποτελείται από φυσικό ξύλο στα καθίσματα και το τραπέζι, από καραβόπανο για τη σκίαση, από μεταλλικούς σωλήνες για τη στήριξη και σαν βάση υπάρχουν τέσσερα κομμάτια κινητού τσιμέντου για εύκολη αποθήκευση και μεταφορά και για τη στήριξη τόσο των σωλήνων όσο και του τραπεζιού.

Τα καθίσματα είναι κομμένοι κορμοί δέντρων ύψους 45 εκατοστών, καθώς ήθελα να τονιστεί από αυτό η φύση. Από ξύλο είναι, επίσης, και το τραπέζι, που αποτελείται από δύο κύκλους. Επειδή οι κορμοί είναι αρκετά βαριά αντικείμενα, είναι δύσκολο να προσπαθήσει κάποιος να τα κλέψει. Οι δύο σωλήνες στη βάση του τραπεζιού εισέρχονται σε δύο τρύπες στο τσιμέντο που κυριαρχεί στη βάση, όπου και βιδώνονται. Την ίδια στήριξη έχουν και οι σωλήνες του καραβόπανου. Το καραβόπανο στερεώνεται περιμετρικά  με μεταλλικούς κρίκους στις τέσσερις κολώνες κ διαγωνίως με μία μεταλλική ράγα στην εσωτερική μεριά.

Όλα τα αντικείμενα της κατασκευής είναι εύκολα στην αποθήκευση και τη μεταφορά και ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. Το καραβόπανο είναι το πιο ανθεκτικό και χοντρό ύφασμα που υπάρχει και χρησιμοποιήθηκε στα πανιά των πλοίων και από αυτό φτιάχτηκαν τα πρώτα τζιν παντελόνια. Οι κορμοί ξύλων, λόγω του υλικού τους του ξύλου αντέχουν σε κάθε είδους καιρικό φαινόμενο. Οι μεταλλικοί σωλήνες αντέχουν και αυτοί επίσης σε όλα τα καιρικά φαινόμενα.

Στοιχεία Συμμετοχής

Ελένη Παπαγεωργίου

ΚΩΔ. 3458

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: ΣΧΟΛΗ ΒΑΚΑΛΟ