3453

Wave Splash

To Wave Splash είναι ένα έπιπλο εξωτερικού χώρου, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε ιδιωτικό όσο κ σε δημόσιο χώρο. Αποτελείται από δύο (2) μέλη, συνδυάζει καθιστικό , τραπεζάκι, σύστημα σκίασης και έχει διαστάσεις βασισμένες στην ανθρώπινη κλίμακα κάθε ηλικίας.  Σχεδιάστηκε με σκοπό να τοποθετηθεί σε χώρο 3×3 κατά την διαγώνια διεύθυνση. Έχει μεταβλητή μορφή με εύκολη συνδεσιμότητα – αποσύνδεση των δύο μελών μεταξύ τους αλλά και μηχανισμό για μεταβολή του σκιάστρου του. Αυτό εξυπηρετεί στη λειτουργικότητα του γιατί μπορεί σε κάθε μορφή να προσφέρει διαφορετικές θέσεις, χρήσεις αλλά κ εύκολα να αποθηκευτεί ή να μετακινηθεί.

Επιλέξαμε να κατασκευαστεί από πλαστικό λόγω της πλαστικότητας που χαρακτηρίζει την μορφή του αλλά και για διευκόλυνση της μεταβλητότητάς του, αφού πρόκειται για ένα ελαφρύ σχετικά υλικό αλλά και ανακυκλώσιμο. Το σκίαστρο θα μπορούσε να κατασκευαστεί επίσης από μεταλλικό σκελετό επενδυμένο με περσίδες.

Η μεταβλητότητά του επιτυγχάνεται λόγω του μηχανισμού τύπου μεντεσέ που χρησιμοποιείται ώστε το σκίαστρο να ανοίγει και να κλείνει. Η συνδεσμολογία των δύο μελών της κατασκευής επιτυγχάνεται με τη μέθοδο αρσενικού – θηλυκού χάρη σε ένα κυλινδρικό εξόγκωμα που χωνεύεται στο ένα από τα δύο μέλη όταν δεν χρειάζεται.

Ο πολλαπλασιασμός του, σε συνδυασμό με την ποικιλία μορφών και χρωμάτων που μπορεί να έχει, προσδίδει ξεχωριστό χαρακτήρα σε ένα εξωτερικό χώρο.

Στοιχεία Συμμετοχής

Άνθος Βενιζέλος / ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΑΤΟΥ

ΚΩΔ. 3453

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ:  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης  –  Τ.Α.Μ