3429

Πρόκειται για ένα σύστημα που περιλαμβάνει έξι (6) καθίσματα , τραπέζι και σκίαστρο.  Τα κομμάτια που το απαρτίζουν είναι όλα συνδεόμενα μεταξύ τους και χαρακτηρίζεται από μεταβλητότητα αφού υπαρχει η δυνατότητα να κλείσει και να ανοίξει. ‘Οταν είναι κλειστό αποτελείται από ενα υπερυψωμένο deck, από έξι καθίσματα τύπου ξαπλώστρας , τρία και τρία με τις πλάτες τους αντικριστά χωριζόμενα με ένα κεντρικό στοιχείο. Μέσω υδραυλικού συστήματος ανοίγουν οι δύο στοίλοι τηλεσκοπικού τύπου σηκώνοντας μέρος του κεντρικού στοιχείου που μέσα του κρύβει τυλιγμένο το σκίαστρο και τα συρματόσχηνα που κρατάνε τα καθίσματα, και αποκαλύβοντας το τραπέζι δημιουργώντας έτσι μία εργονομική σύνθεση καθισμάτων – τραπεζιού – σκιάστρου. Ακόμα υπάρχει δυνατότητα ανύψωσης του τραπεζιού και την επέκταση του πλάτους του με σκοπό τη χρήση του ως τραπέζι φαγητού.

Την κατασκεύη διατρέχει κρυμμένος μεταλικός σκελετός που φροντίζει να κρατάει όλα τα στοιχεία ενωμένα μεταξύ και ισορροπεί τις δυνάμεις που ασκούνται στην κατασκεύη διασφαλίζοντας την σταθερότητα και την ασφάλεια. Το δάπεδο και το τραπέζι αποτελούνται απο ξύλο deck ενώ οι ορθοστάτες από μεταλλικό σκελετό καλυμμένο από κόντρα πλακέ υψηλής αντοχής στις κλιματολογικές συνθήκες. Το κάθε κάθισμα αποτελείται από τριάντα στοιχεία που αποτελούνται επίσης απο μέταλλο επενδυμένο με κόντρα πλακέ και συνδέονται μεταξύ τους με δύο ιμάντες δίνοντας την εντύπωση αιώρας – ξαπλώστρας παρέχοντας την δυνατότητα στο κάθισμα να μεταβάλλει το σχήμα του ανάλογα με το χρήστη. Τα καθίσματα συνδέονται με δύο οριζόντιους μεταλλικούς άξονες οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονται με τους ορθοστάτες οι οποίοι συγκρατόνται από τη κρυμμένη μεταλική βάση και από συρματόσχοινα που δένουν στο ανυψωμένο κεντρικό στοιχείο. Όσων αφορά το κεντρικό στοιχείο απαρτίζεται από τρία κομμάτια από πλαστικό υψηλής αντοχής: τις δύο βάσεις που κρύβουν μέσα τους το υδραυλικό σύστημα ανύψωσης και το οριζόντιο στοιχείο που κρύβει μέσα του σύστημα που τυλίγει το σκίαστρο και τα συρματόσχηνα φωτισμό LED και υπάρχει και χώρος στο επάνω μέρος που μπορεί να χρησιμεύσει ως δοχείο για φυτά ‘η διακοσμητικά στοιχεία όπως βότσαλα. Το σκίαστρο αποτελείται από ημιδιαφανές ύφασμα υψηλής αντοχής με μία στρώση nylon απ’την εξωτερική του πλευρά με σκοπό να το κάνει και υδατοστεγανό.

Σκοπός του επίπλου είναι να κατέχει μόνιμη ή περιστασιακή θέση στον κήπο ή την αυλή είτε ανοιχτό, είτε κλειστό μεταβάλλοντας το σχημα του εξυπηρετώντας κάθε φορά τις ανάγκες του χρήστη.

Στοιχεία Συμμετοχής

Ηλίας Σέργιιος

ΚΩΔ. 3429

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: ΤΕΙ Αθ. – ΣΓΤΚΣ  – ΕΑΔΣΑ